maandag 7 april 2008

7 april

De week begint zoals vaak met koffie met mijn kernstaf, het “T-team”. Daar wordt de agenda doorgenomen, interviewaanvragen, belangrijke evenementen, acties die al te lang zijn blijven liggen, dat soort dingen. Daarna komt Janneke van De Brug voor het vaste gesprekje in de rubriek Bellen met de burgemeester. Meestal dus gewoon aan tafel en niet bellen. Dit keer gaat het over de slechte uitwerking van al die aandacht en populistische emotie over islam, moslims en integratie op de samenleving. Lontjes worden kort en waar vroeger om werd gelachen, wordt nu verbeten als belediging opgevat. Redelijkheid en zorgvuldigheid in de omgang met elkaar, dat is toch in de beschaafde wereld niet te veel gevraagd?

Daarna overleg over onze citymarketing en het werk van enkele reclame- en marketingbureaus die ons voorstellen doen voor slogan en beeldmerk. Wordt vervolgd!

Na ook nog een uitgebreid overleg over veiligheidsonderwerpen, is het tijd om bij de receptie van het stadhuis Guusje ter Horst op te vangen. Zij is voor de eerste keer sinds haar afscheid terug op het oude honk en begroet er veel oude vrienden. Ze komt niet als minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties maar om als oud-burgemeester haar portret Burgemeester De Graaf samen met oud-burgemeester Ter Horst voor het portret dat gemaakt is door Jeroen Hennemante onthullen. De galerij van oud-burgemeesters heeft een opfrisbeurt gehad en binnenkort zal haar beeltenis daar dagelijks te zien zijn. Jeroen Henneman, die met zijn vrouw voor de onthulling uit Amsterdam is overgekomen, heeft een werkelijk treffend portret gemaakt in de vorm van een staande tekening, zoals hij het bronzen beeld zelf noemt. De bronzen lady is een aanwinst voor Nijmegen, dat vindt ook de geportretteerde. (zie hier mijn toespraakje)