donderdag 8 mei 2008

8 mei

’ s Ochtends komt de binnenkort aantredende nieuwe algemeen directeur van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid op bezoek. Marijke van Veen moet deze maand nog afscheid nemen als sectordirecteur van het Gevangeniswezen. Op 1 juni gaat zij aan de slag. Wij nemen de ontwikkelingen rond de opbouw van de veiligheidsregio door, inclusief natuurlijk de discussie over de regionalisering van de brandweer. Het is voor ons beiden duidelijk dat die onvermijdelijk is. Belangrijk is dat Marijke direct met alle belanghebbenden in gesprek komt.

Daarna komt het bestuursteam Vierdaagse bijeen. Er is eigenlijk niet heel veel te bespreken want de voorbereidingen verlopen allemaal volgens plan. Gelukkig maar.

De rest van de dag is uitermate rustig omdat er enkele vergaderingen zijn uitgevallen wegens ziekte en vakanties. Ruimte dus voor bureauwerk, telefoontjes en zelfs even een uurtje de stad in voor boodschappen waar ik anders niet aan toe kom.

’s Avonds zie ik NEC in een sfeervolle Goffert een mooie wedstrijd verdiend winnen van FC Groningen. De enige kritiek is dat ’t niet 1-0 maar wel 5-0 had moeten worden. Daar put na afloop de trainer van Groningen hoop uit. Ik kan mij niet voorstellen dat het superieure NEC de winst nog uit handen zal geven. Op naar Europa!