maandag 17 maart 2008

17 maart

Maandag een dagje dat zich voornamelijk buiten Nijmegen afspeelt. ’s Ochtends ben ik voor diverse gesprekken bij de Consumentenbond in Den Haag. Als voorzitter van de Raad van Toezicht kom ik er regelmatig. Het is een nevenfunctie die ik met plezier uitoefen, al vraagt het een enkele keer tijd gedurende de werkdag. Daar staat tegenover dat de werkweek van mijn dagelijkse baan als burgemeester zich niet houdt aan het stramien van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 5. De Consumentenbond is een buitengewoon nuttige vereniging met ruim een half miljoen leden die elke dag weer opnieuw opkomt voor de rechten van consumenten en eerlijke en onafhankelijke informatie over producten en diensten verschaft. Mooi om wat voor te kunnen doen.

’s Middags zit ik in Utrecht het dagelijks bestuur (DB) van het Veiligheidsberaad voor. In dat DB zitten de burgemeesters van Haarlem, Terneuzen, Den Bosch, Zwolle en Nijmegen, dus is Utrecht een redelijke verzamelplaats. We spreken over nauwere samenwerking tussen ons bureau en de brancheorganisaties NVBR ( Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding) en GHOR ( Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen) -Nederland. Ook komt de wens van Binnenlandse Zaken om taken op het vlak van personeel, materieel en operationele zaken over te dragen aan het veld ter sprake. Een mooi streven, maar dan wel goed georganiseerd en met inbegrip van de nodige middelen. Aansluitend aan de vergadering van het Dagelijks Bestuur, voeren we overleg met de brancheorganisaties.

Aan het eind van de middag terug in Nijmegen, op tijd voor het seniorenberaad van de fractievoorzitters en de tas met de stukken voor de collegevergadering.