zaterdag 9 februari 2008

8 en 9 februari

Vrijdag heb ik de kans om vergaderingen van zaterdag goed voor te bereiden. Verder een paar telefoonafspraken, veel stukken lezen en van het bureau afkrijgen en wat overleg met stafleden. Het voelt bijna als een soort werkvakantie…
Ook bezoek ik samen met Marjo de Huisartsenpost Burgemeester De Graaf brengt op 8 februari 2008 een bezoek aan de huisartsenpost aan de Gerard van Swietenlaan in Nijmegenaan de Gerard van Swietenlaan. We spreken met de directie en het bestuur van de Centrale Huisartsencoöperatie Nijmegen en omgeving, die niet alleen de huisartsenpost Nijmegen beheert maar ook de posten in Wijchen en Boxmeer. De huisartsenposten staan borg voor een kwalitatieve impuls en tevens een verlichting voor individuele huisartsen. Er zijn zeer gekwalificeerde assistenten, aparte visiteauto’s en huisartsen van dienst. Boeiende discussie over de maatschappelijke taken van huisartsen in de wijken en of die ook extra gehonoreerd moeten worden. Volgend jaar is het 2de lustrum, dus ik wordt alvast geboekt voor een feestelijk optreden.

Zaterdag zit ik om 9.00 uur alweer in de auto om van 10.00 tot 14.00 uur in Utrecht opgeslorpt te worden door achtereenvolgende vergaderingen van het Veiligheidsberaad, het algemeen bestuur van de Voorziening tot Samenwerking Politie Nederland, het korpsbeheerdersberaad en tot slot het dagelijks bestuur van het Veiligheidsberaad. Niet de meest ideale zaterdagbesteding maar daar staat tegenover dat het aardig is om van tijd tot tijd de collega’s van de andere grotere steden te ontmoeten. Aleid Wolfsen (Utrecht) is er de eerste keer bij, ik zie aan hem dat de eerste maanden er stevig inhakken.