maandag 21 januari 2008

21 januari

Gisteren een mooie wedstrijd van NEC gezien, alsof Mario Been het elftal opnieuw had uitgevonden. Een zwak Ajax werd op 1-1 gehouden, NEC had eigenlijk moeten winnen. Dit keer geen boze supporters voor het hoofdgebouw. De ME houdt de wacht, maar daar blijft het dan ook bij.

Vandaag een tweede ronde met kandidaten voor de functie van directeur Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Het kost veel tijd om een goede match te vinden. Daarna de gebruikelijke overleggen over veiligheidsbeleid en brandweer. Binnenkort gaan we verder spreken over de gewenste regionalisering van de brandweer. Wat betekent dat precies voor Nijmegen en voor onze huidige directie Brandweer?

Het tweede deel van de middag breng ik in De Vereeniging door bij de nieuwjaarsbijeenkomst Burgemeester De Graaf tijdens het debat van de Nijmeegse Maatschappij voor Handel en Nijverheid in de Vereeniging op maandag 21 januari 2008 van de Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel, afdeling Nijmegen. Voorzitter Leo Visser (RvB Royal Haskoning) interviewt mij over de Nijmeegse citymarketing, Bert Jeene (IndustriĆ«le Kring Nijmegen) en Guido MattheĆ© (Health Valley) geven commentaar. Het blijkt dat er brede steun bestaat voor de focus op de oudste stad van het land. Voorwaarde is wel dat we dat weten te verbinden met wat Nijmegen nu wil zijn en is: een stad van kennis en innovatie, van studenten en van gastvrijheid. Iedereen heeft daar wel een motto bij. Ik krijg ook veel leuke suggesties van Nijmegenaren per mail en brief. We zullen die aan professionals meegeven. Gespecialiseerde bureaus moeten, als de raad instemt met onze keuze, de vertaalslag gaan maken naar een slogan en een logo, dat we de komende jaren gaan gebruiken. Zelf zullen we er voor moeten zorgen dat we “live up to the standard”, dwz. laten zien dat we ook daadwerkelijk die boeiende dynamische historische stad zijn. Zorgen dat we dat zichtbaar maken, zowel in de stad zelf als in de beeldvorming voor bezoekers, kenniswerkers, toeristen, bedrijven en cultuurminnaars.

Ook in De Vereeniging, maar dan op het podium van de grote (lege) zaal, overhandigt directeur Albert Krielen Burgemeester De Graaf ontvangt uit handen van Albert Krielen, directeur van de Keizer Karelpodia, het sponsorboekje 2008 op 21 januari 2008. mij het eerste exemplaar van een sponsorboekje dat bedrijven en instellingen moet verleiden om bij te dragen aan de vernieuwing van het meubilair. Een van de mooiste concertzalen van het land verdient mooie nieuwe stoelen. Wie voelt zich Maecenas?

Aan het begin van de avond seniorenoverleg, de maandelijkse vergadering met de fractievoorzitters. Onderwerp van gesprek is onder andere de ‘borrel’ na afloop van de raadsvergadering. De aanwezige fractievoorzitters verenigen zich op een wat soberder regime, waarvan de details binnenkort naar buiten komen. Dit nieuws zal de Telegraaf deze keer wel niet halen. Over enkele aanpassingen van de orde van de raadsvergaderingen lopen de meningen wel uiteen. Dat is de reden waarom enkele voorzitters van kleine fracties zich vandaag hebben afgemeld. Wordt vervolgd.